Jdi na obsah Jdi na menu
 


10. 9. 2016

Legemda Korry

Avatar: The Legend of Korra

The Legend of Korra je americký animovaný seriál přímo navazující na úspěšný Avatar.the last  Airbender. Plánovány jsou dvě série, první by měla mít čtrnáct dílů, druhá dvanáct.

Děj se odehrává sedmdesát let po událostech původní série, kdy Avatar Aang porazil Fénixového krále Ozaie a ukončil tak stoletou válku. 
Poté se Zukem založil Spojenou republiku národů s hlavním městem Republic city, kde slouží jako policie jednotka metalbenderů, vedenou Lin Beifong, dcerou Toph, která vynalezla metalbending.

Hlavní představitelkou je mladá temperamentní dívka z jižního vodního kmene jménem Korra, která je nyní Avatarem a v sedmnácti letech už ovládá tři ze čtyř elementů.
Posledním a zbývajícím je airbending, jehož jediným mistrem je Tenzin, nejmladší Aangův a Kateřiny syn Kateřiny syn, který ji ovšem kvůli problémům v hlavním městě nemůže učit a tak její trénink odloží. 
 
Nedočkavá Korra se proto se svým polárním psem Nagou vydává do hlavního města vyhledat Tenzina, se kterým se i po menších problémech s gangem Triple Threat Triad a metalbendery setká a který svolí, že ji bude učit airbending. Také narazí na tajemné Equalisty, antibenderskou organizaci, která usiluje o vymýcení bendingu, protože v něm vidí hrozbu pro společnost normálních lidí.
Dokonce se přidá i k týmu Ohnivých fretek zápasícímu v Pro-bendingu, oblíbeném sportu, kde proti sobě stojí dva týmy se třemi bendery na každé straně.

1.

8.Kapitola 8 Setkáni protikladu

9.Odkaz minulosti

10.Změna rovnovahy

11.Kostlivci ve skříni

12.Dohra

16.

17.Strážci požátku

18.Utajení

19.Kniha 2 Duchové kapitola 7 Počátky 1 čast

21.Průvodce

22.Nová éra duchů

23.Noc tisícu hvězd