Jdi na obsah Jdi na menu
 


28. 4. 2016

Appa/Momo/Naga/Pabu

Appa

Appa je Aangův vzdušný bizon. Vzdušní bizoni jsou nápadní hustou bílou srstí a šipkou hnědé barvy, která se mu jim táhne od hlavy až k ocasu. Appa jako snad každý chlupatý savec vždy na jaře líná, což bylo vidět ve druhé sérii s názvem Kniha: Země. S Aangem má velice blízký vztah, protože ho neustále následuje už od doby, co byl Appa mládě. Mistři rozdali mladým mnichům jablka a ti si vybrali bizona tak, že jim jablko nabídli. 

 Kniha První:Voda


Appa nikdy v Avatarovi moc velký prostor nedostal, je vždy vidět jak vozí Aanga a jeho přátele přesně kam potřebují. Appa se možná nezdá jako hlavní postava a jako někdo důležitý, ale opak je pravdou, bez Appy by tenhle příběh vypadal úplně jinak. V první sérii Appa nezastává moc velkou roli. 

 Kniha druhá:Země


V druhé sérii už dostává větší prostor, když avatar s jeho přáteli zavítá do Van-Shi Tongovi knihovny. Tam naštvou ducha a ten se rozhodne celou knihovnu zbořit. Venku je jen Toph, která chce zabránit pádu knihovny a vše se zkomplikuje, jakmile přijedou hamižní vládci písku na svých písečných kluzácích a Appu unesou. Toph, aby zachránila přátele, musela nechat vládce písku Appu unést. Ti ho prodají jiným vládcům písku a ti ho prodají do cirkusu. 
Appa z něho však uteče a poté ho najde vůdkyně bojovnic Kyoshi Suki, která mu trhá různé bobule a chvíli se o něj stará, než je však přepadnou Azula,Mai a Ty Lee, které zaženou Appu a zajmou Suki. 
Na cestách se ještě Appa setká s Guruem, který po něm pošle Aangovi vzkaz. 
Appa se úspěšně dostane do Ba Sing Se(v překladu nedobytné město, je to poslední bezpečné město v království země, navíc jeho hlavní i největší, sídlí zde král země Kuei. Bohužel než stačí najít Aanga, tak jej zajme králův podlý tajemník Logg Feng.  
Aang se pak vydává k jezeru Lao Gai, kde nakonec Appu i proti svému přesvědčení osvobodí Zuko a tak šťastný bizon vrátí k Aangovi. 

Kniha Třetí:Oheň

V knize třetí měl Appa opět jen menší vystoupení. Zajímavostí je, že figuroval v invazi. Sokka mu nechal za peníze, které získal spolu s Toph podvodem, postavit bizoní brnění. Appa měl důležitou roli, když z nepovedené invaze evakuoval mladší bojovníky. 
Dále vždy na Appovi vyrazil někdo na výlet spolu se Zukem, ale jak je psáno výše, největší prostor dostal v knize druhé, kde mu bylo věnováno nejvíc dílů. 

Momo

Momo je s Aangem a jeho partou téměř od začátku. Aang, Sokka a katara jej nacházejí na začátku 1. knihy, na území národa earthbenderů a původně i vzdušných nomádů. Sokka jej původně chce naservírovat, ale nakonec se stanou kamarády. Momo je bílý létající lemur s králičíma ušima, je bíložravý a přítulný. S oblibou rozbíjí ořechy a cestuje u členů avatarovy party někomu na rameni (hlavně Aangovi a Sokkovi). Je to dobrý parťák Appy, Aangův druhý zvířecí mazlíček a věrný přítel celé skupiny. Jedinou vyjimkou je poštovní "holub", ke kterému přijde Sokka v 15. kapitole 2. knihy - toho Momo nemá moc rád.

 Naga

Naga

Pabu