Jdi na obsah Jdi na menu
 


28. 4. 2016

Tenzin a rodina

Tenzin

Tato postava byla očividně pojmenována podle 14. tibetského dalajlámy jménem Jetsun Jamphel Ngawang Lobsang Yeshe Tenzin Gyatso, zkráceně Tenzin Gyatso. Z tohoto národa čerpali autoři i kulturu pacifistických vzdušných nomádů.

Pema

Pema manželka Tenzina.

Jinora

Jinora je nejstarší z Tenzinových dětí. Ráda čte, je vzdělaná, chytrá a možná lehce nevypočitatelná. Podle seriálu se dá také usoudit, že je nejlepší ze svých sourozenců v ovládání vzduchu. Je nejklidnější a také má všeobecně největší pochopení pro věc. Jakožto přirozeně zvídavé dítě se na začátku ptá Katary, co se stalo s matkou prince Zuka, ale její mladší sestra Ikki ji přeruší, proto je osud Zukovy maminky zatím utajen.

Ikki

Ikki

Meelo

Meelo je dítětem z Tenzinova rodu Vládců vzduchu, je nejmladší současný vzdušný nomád. Ačkoliv zajisté po svém otci Tenzinovi zdědil veliké nadání a talent, má se ještě mnoho co učit. 
Přestože není hlavní postavou, nezřídka má jeho přítomnost důležitý dopad na děj. Svým naprosto unikátním a ojedinělým stylem ovládání vzduchu zvrátí chod děje spolu se svými sestrami naprosto neočekávaně, vždy však ve prospěch avatarky Korry.