Jdi na obsah Jdi na menu
 


28. 4. 2016

Toph

Toph

Věk
12 Let
Pohlaví
Žena
Titul
Blind Bandit, Earthbender, Metalbender
Role
Hlavní
Karma
Kladná
Autor
Michael Dante DiMartino, Bryan Konietzko
Hraje
Jessie Flower
Blízcí
AangKataraSokkaZukoLin Beifong
Výskyt
Avatar: The Last AirbenderAvatar: The Legend of AangAvatar: The Legend of Korra
 
Toph Beifong je dívka z rodu Eartbenderů - vládců země. Je dcerou jedné z nejbohatších rodin v zemi Beifong. Má typickou povahu bojovníka. V každé bitvě, nebo souboji bojuje s ledovým klidem. Už podle šedých očí a dlouhé ofiny je poznat, že je slepá. To jí ale vůbec nevadí, protože vidí jinak - orientuje se pomocí vibrací v zemi a vzduchu. Má vynikající sluch a hmat. Přestože je Toph Eartbender, její styl boje se od ostatních liší kvůli slepotě. Toph hraje v seriálu jednu z hlavních postav, vyskytuje se od druhé knihy až do konce The Last Airbender. Je to velmi energická a temperamentní dívka a je hlavní Aangovou mistryní earthbendingu. V posledním výpadu na konci třetí knihy bojuje po boku Sokky a Suki a pomáhá ve zneškodňování ohnivé armády. V sérii The Legend Of Korra už nežije, ale má dceru Lin Beifong. Vynalezla Metalbending - umění kovu a je jednou z policejní jednotky ve městě Republic City.
 Toph je malá, 12-rok-stará dívka, která je dcerou jednoho z nejbohatších rodin v zemi království Beifong rodiny.

Ona byla krytá celý život žijící ve zdech panství, nikdy dovoleno odejít.
Na první pohled vypadá jako Toph bezmocná malá slepá dívka, ale bez vědomí své rodiny (a většina všichni), Toph je jeden z nejlepších Earthbenders na světě.
Ona je přezdíval "Blind Bandit" a ne Earthbender může porazit ji.

Ačkoli je Toph Earthbender, její styl boje se liší od Earthbenders jsme viděli dříve.Protože její slepota, Toph je velmi naladěná na vibrace v Zemi.

Toph